Budapest Pride Felvonulás

A Budapest Pride Felvonulás a nyár egyik legszínesebb eseménye, egy olyan ünnepnap, amit felszabadultan tölthet együtt az óriási tömeg, akiknek fontos a szabadság, az elfogadás, az egyenlőség, és az emberi jogok. Állj ki velünk július 2-án a Budapest Pride Felvonuláson egy igazságosabb világért!

A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek mindennapi életében továbbra is jelen van a társadalom különböző színtereiről való kirekesztettség, legyen szó a családról, az iskoláról, a munkahelyről, az egészségügyről vagy a hatósági eljárásokról. A rólunk szóló döntésekből kihagynak bennünket, másodrendű állampolgárként kezelnek, életünk minden mozzanatát becsmérli és irányítani próbálja a kormány. Ezeket az egyenlőtlen viszonyokat fel kell számolnunk, hogy egy igazságosabb, befogadóbb társadalmat építhessünk. Hiszen a társadalom különböző közösségei velünk teljesek.

Tavaly megmutattuk, hogy nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni. A 21. Budapest Pride Felvonuláson is arra buzdítunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk, hallassuk a hangunkat együtt, hogy minél többen hallják meg: nem ülünk csendben a négy fal között, mert ez a világ „Velünk teljes”- ahogy idei szlogenünkkel is hirdetjük.

Vonulj, tüntess, bulizz transzparensekkel, kereplővel, síppal, dobbal: az a lényeg, hogy gyere, és légy része az élménynek 2016-ban is.

Csatlakozás:

FIGYELEM! A felvonulással kapcsolatos praktikus, folyamatosan frissülő információkért, a megközelítés részleteiért figyeld Facebook oldalunkat vagy látogass el honlapunkra.

Fontos, hogy 15:00 és 15:30 között érkezz!

Gyere el munkatársaiddal, barátaiddal, pároddal, családtagjaiddal! Hozz magaddal lufit, zászlót, sípot, dobot, transzparenst! Hőségre számítunk, így legyen nálad naptej, sapka és megfelelő mennyiségű víz!

A rendezvényt a rendőrség biztosítja. A felvonulók biztonsága érdekében a beléptető kapuknál ellenőrzünk mindenkit: megnézzük a táskákat, csomagokat. A beléptetés időigényessége miatt megértésedet és türelmedet kérjük.

Segíts nekünk gördülékenyebbé tenni a beengedést. Kérünk, hogy  a beengedőponton túl, a kijelölt gyülekezőhelyre szervezz találkozót a barátaiddal. Fordulj bátran menetkísérő önkénteseinkhez, ha segítségre van szükséged.

Tilos szúró-vágó eszközt, fegyvert és a testi épség megsértésére alkalmas egyéb eszközt a rendezvényre hozni. A felvonulást nyíltan ellenzőktől, illetve az azt megakadályozni kívánóktól megtagadjuk a belépést.

A rendezvény ideje alatt, ha bármilyen kérdésed lenne vagy problémád adódna, keresd a Budapest Pride önkéntes menetkísérőit, akik feliratos láthatósági mellényben lesznek. Kérünk, fogadd meg tanácsaikat és kéréseiket! Együttműködésedet köszönjük.

Segíts a felvonulás lebonyolításában! Jelentkezz az onkentes@budapestpride.hu címen!

További infók: https://www.facebook.com/events/285447861787749/