Ne a miniszterelnök határozza meg, hogy mi a család és mi nem!

Elítéljük, hogy az Alaptörvény és Orbán Viktor személyes preferenciái kirekesztően határozzák meg, mely közösségek számítanak családnak, és melyek nem. Hisszük, hogy a család olyan közösség, amelyet az azt alkotó emberek annak tekintenek. A házasság egy olyan jogi kötelék, melyet elérhetővé kell tenni minden olyan pár számára, melynek tagjai nagykorúak, azonos vagy különböző neműek és önként, szabad akaratukból választják ezt a köteléket.

Budapest Pride 365. Ezzel a mottóval hívjuk fel a figyelmet arra, hogy az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) emberek nem csak a felvonulás, hanem az év minden napján jelen vannak az élet különböző területein. Családot alkotnak akkor is, ha nem látjuk őket, mert a mai jogi és társadalmi környezet miatt titkolózni vagy rejtőzködni kényszerülnek. A félelem szülte elrejtőzés és a jogi korlátok ellenére az LMBTQ emberek az év 365 napján családban élnek: ki partnerével, ki szüleivel, ki gyerekeivel, ki barátaival vagy bármely más formában. Nekik, a többszázezer embernek, és családjukon, barátaikon, munkatársaikon keresztül az egész társadalomnak az az érdeke, hogy mindenki félelem nélkül élhessen Magyarországon.

Orbán Viktor mai napon Berlinben adott nyilatkozata egy kirekesztő politikus szavai. Számára emberek diszkriminálása fontosabb, mint a családi boldogságuk biztosítása. A miniszterelnök szavai ugyanakkor csak megerősítik az idei Budapest Pride üzenetének fontosságát. Hiszen a család mindennapi életünk egyik legfontosabb része, amit politikusok személyes véleménye, nyilatkozatai, de még a jogi korlátok sem tudnak elvenni senkitől - és amely a miénk marad az év 365 napján!

Idén július 5-én tartjuk a Budapest Pride felvonulást. Tarts velünk, ha te is azt gondolod, hogy ne politikusok nyilatkozatai határozzák meg, ki számít családtagnak és ki nem!