Hírek

A képek a Geometry Global munkái
előbújás napja

Reszkettem. Bár már ősz volt és kabátban voltunk, de mégsem a hidegtől. Tudtam, hogy elterveztem és el akarom mondani neki, csak azt nem, hogy hogyan fogom megtenni...

 

...annyira szívesen megosztottam volna vele, meg az egész világgal, de az elutasítástól, megvetéstől való félelem meghökkentően intenzívebb volt a titkolózásból fakadó szégyenérzetnél...

előbújás napja

Október 11-e a Nemzetközi Coming Out Day, az Előbújás Napja. A nap felhívja a figyelmet az előbújás fontosságára. Immáron 5 éve Magyarországon is rendezvényekkel ünnepeljük ezt a napot.

előbújás napja

Eseményt szervezünk 2017. október 11-én a Madách térre 14 órától 19 óráig.

Előbújás Napja 2016. Fotó: Fűrjes Viktória
előbújás napja

A Budapest Pride flashmobjától volt hangos október 11-én kedden a Blaha Lujza tér. A Nemzetközi Előbújás Napján őszinte előbújás történeteket hallhattak a járókelők.

előbújás napja

Magyarországon az emberek 14%-a tud arról, hogy ismer leszbikus, meleg vagy biszexuális embereket.

előbújás napja

Légy büszke, ha már előbújtál és önazonosan élhetsz!

előbújás napja

Október 11-én, az Előbújás Napján ünnepeljük mindazokat a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereket, akik a folyamatos tagadás és hazudozás helyett elfogadják, majd barátaikkal, családjukkal és másokkal is megosztják, hogy a többségitől eltérő a szexuális orientációjuk és/vagy nemi identitásuk. Ünnepelj velünk idén is LMBTQ-emberként és szövetségesként! Csatlakozz twibbon kampányunkhoz (#ÉnMárElőbújtam #NekemElőbújhatsz), vagy vegyél részt az általunk szervezett beszélgetésen.

Előbújás Napja – Coming Out Day 2014
előbújás napja

Az Előbújás Napján ünnepeljük magunkat, az LMBTQ embereket, hogy a folyamatos tagadás és hazudozás helyett elfogadjuk, majd barátainkkal, családunkkal és másokkal is megosztjuk, hogy a többségitől eltérő a szexuális orientációnk és/vagy a nemi identitásunk.

előbújás napja

Légy büszke, ha már előbújtál és önazonosan élhetsz! Légy büszke, ha már előbújtak neked! Mindannyiunknak igénye van arra, hogy őszintén, nyíltan élhessük mindennapjainkat barátaink, családunk, vagy éppen kollégáink körében. Az előbújás segít abban, hogy rejtőzködés és titkolózás nélkül élhess.

Előbújás napi rendezvények beszámolója
előbújás napja

Készült az EGT / Norvég civil Támogatási Alap támogatásával.

Adományozd adód 1%-át a Szivárvány Misszió Alapítványnak!
előbújás napja
fesztivál
filmfesztivál

A Budapest Prideot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így ebben az évben már mi is nagy szeretettel fogadjuk az adó 1%-os felajánlásaitokat.

előbújás napja

A 2013-as Előbújás Napja alkalmából olyan hazai hírességek beszélnek a coming out fontosságáról, akik nem csinálnak titkot szexuális orientációjukból. Először állnak ki közösen egy exkluzív videóban a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek elfogadásáért. Bán Zsófia, Lovas Nagy Anna, Nádasdy Ádám, Steiner Kristóf, Sugár Bertalan és Ungár Klára együtt hívják fel a figyelmet a kiállás fontosságára.

Előbújás Napja – Coming Out Day
előbújás napja
Október 11-e a Nemzetközi Coming Out Day, az Előbújás Napja. A nap felhívja a figyelmet az előbújás fontosságára. Immáron 2 éve Magyarországon is rendezvényekkel ünnepeljük ezt a napot: több beszélgetést tartunk és egy izgalmas videókampányt indítunk el.
Mit tegyek, ha egy transz barátom előbújik nekem?
előbújás napja

Ha nemrég szereztél tudomást arról, hogy valaki, aki az életed része, transznemű, elképzelhető, hogy nem érted az identitását és többet szeretnél tudni arról, hogyan tudod támogatni.

Hogyan segítsek, ha valaki előbújik nekem?
előbújás napja
Az előbújás, a szexuális orientáció és/vagy nemi identitás felfedése nagyon nagy lépés az LMBTQ emberek életében, amely adott helyzetben ijesztően hathat a másik ember számára. Ha úgy döntöttünk, hogy előbújunk valakinek, mindig megvan a veszélye, hogy a másik fél negatívan, akár elutasítóan vagy bántóan reagálhat. Az alábbi információk segíthetnek abban, hogy a nem LMBTQ emberek is megértsék a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek félelmeit.
Az előbújásról
előbújás napja
Az előbújás az a folyamat, amely során felismerjük, elfogadjuk, majd másokkal is megosztjuk, hogy a többségitől eltérő a szexuális orientációnk és/vagy a nemi identitásunk. Előbbi fogalom a vonzódásainkat határozza meg, míg az utóbbi azt, milyen neműnek érezzük magunkat. A „bujkáló,” „rejtőzködő” jelzőket főleg ilyen kontextusban, de általánosan is használják arra, ha valaki elrejti valamely tulajdonságát, identitását, viselkedését vagy csoporthoz tartozását.
Coming Out Day – Előbújás Napja programjai
előbújás napja
Idén októberben is megünnepeljük a Nemzetközi Coming Out Day-t, vagyis az Előbújás Napját. Beszélgetésekkel, közösségi programokkal várunk mindenkit október 9-11. közt rendezvényeinken.
Felhívás: Családtagokat keresünk az idei Előbújás Nap kampányvideójába!
előbújás napja

Kérdezd meg apuká(i)dat, anyuká(i)dat, tesódat, nagymamádat és minden rokonodat, hogy lenne-e kedve részt venni a 2013-as előbújás napi videó forgatásában.