Támogass minket!

Miért támogasd a Pride-ot?

 • Mert egy kis segítséggel is hozzájárulhatsz nagy dolgok eléréséhez/megvalósításához
 • Mert szeretnél tenni az elfogadásért, a jogegyenlőségért és egy jobb világért.
 • Mert ismered a Pride szervezőit, és tudod, hogy a támogatások jó célokat szolgálnak, felhasználásuk átlátható.
 • Mert fantasztikusan érezted magad a felvonuláson, a filmfesztiválon és a több tucat programon, amit a Pride szervezett.
 • Mert fontosnak tartod a közösségépítést, az LMBTQ emberek társadalmi láthatóságát.
 • Mert a legjobb barátod is a közösséghez tartozik és fontosnak tartod, hogy lehetőségeidhez képest támogasd őt.
 • Mert neked is van LMBTQ családtagod és fontosnak érzed, hogy kimutasd neki támogatásodat.
 • Mert egy olyan célt támogathatsz, ami nagyon kevés figyelmet kap a társadalomban.
 • Mert a Budapest Pride egy ismert, jól működő szervezet és képes arra, hogy megvalósítsa céljait.
 • Mert jó érzéssel tölt el, hogy egy fontos célt támogathatsz, és ezáltal jobbá válhat a világ.

Mik a tagság előnyei?

 • A Budapest Pride baráti körének tagjai egy erős és összetartó közösséghez tartoznak.
 • Negyedévente találkozhatsz a hozzád hasonló elhivatott és összetartó emberekkel, akik fontosnak tartják, hogy a hazai LMBTQ mozgalom továbbra is az államtól és pártoktól függetlenül működjön.
 • Győződj meg magad, hogy jól használjuk fel az adományod! Támogat ásod felhasználásáról részletes, de közérthető beszámolót kapsz, ha feliratkozol a támogatói hírlevélre.
 • A Pride barátai meghívottként, ingyenesen vehetnek részt a Budapest Pride által szervezett Rainbow Party-n és a nyári fesztivál nyitóbuliján. Ünnepeljük együtt a sokszínűséget a Pride előtt, alatt és után!
 • Érezd magad igazán különlegesnek! A Budapest Pride Kulturális fesztivál hivatalos megnyitójára névre szóló meghívót küldünk a megadott postacímedre és kedvenc filmedet a Pride vendégeként nézheted meg a Filmfesztiválon!

Milyen szervezet a Budapest Pride?

A Budapest Pride egy államoktól, pártoktól, cégektől független civil szervezet, ha úgy tetszik: aktivista csoport. Fizetett alkalmazottak nélkül, társadalmi munkában dolgozunk. Egy olyan világért dolgozunk, amely elnyomástól mentes, ahol a sokszínűség érték, amelyben teljes az LMBTQ emberek társadalmi elfogadottsága, ahol a homofóbia, a transzfóbia, a rasszizmus vagy a szexizmus a társadalom teljes elutasításával találkoznak. Egy olyan világot szeretnénk, ahol a társadalom nem kényszerít tagjaira normákat, ahol félelem nélkül, szabadon élhetünk, az emberek elfogadják magukat és egymást, és az emberek között a partnerség és az együttműködés a jellemző. Szóval egy jó világért dolgozunk, ahol jó lenni, ahol jó élni.

A Pride összes eseményét egy tucatnyian, önkéntes aktivistákként szervezzük, munkánkért nem kapunk semmilyen fizetést vagy ellenszolgáltatást. Viszont nagyon sok lelkesítést kapunk a közösségtől és barátainktól. Évente egyre többen vesznek részt az egy hetes nyári fesztiválon és a felvonuláson, a kulturális programok közül egyre több teltházas, és növekszik az év közben megrendezett programok, például a filmfesztivál népszerűsége is. Ahhoz, hogy ezt a munkát tovább folytathassuk és egyre közelebb kerülhessünk egy olyan világhoz, amelyben jó élni, most a te segítségedre is szükség van. Segíts nekünk abban, hogy megtarthassuk függetlenségünket és a jövőben is kompromisszumok nélkül, szabadon dolgozhassunk a céljainkért. Csatlakozz a Budapest Pride baráti köréhez, támogasd lehetőségedhez képest a Budapest Pride-ot és élvezd a tagság előnyeit.

Hogyan támogathatod a Budapest Pride-ot?

Rendszeres átutalással PayPalon keresztül (PayPal regisztráció szükséges!):

Ha van PayPal regisztrációd, akkor a gomb megnyomása utáni képernyőn az űrlap tetején ezt a lehetőséget kell választanod: "I already have a PayPal account." Ezután csak be kell lépned és rögzítheted a rendszeres utalást. Ha nincs még PayPal regisztrációd, a "I need to create a PayPal account (where available)." lehetőséget kell választanod (ez az alapértelmezett választás). Meg kell adnod az adataidat, és a regisztráció befejezése után rögzítheted a rendszeres átutalást.

Az alábbi lehetőségek közül válaszd ki, milyen összeggel szeretnél támogatni minket havonta.

Rendszeres banki átutalással az internetbankodon keresztül:

Amennyiben igénybe szoktad venni bankod internetes felületét, néhány kattintással beállíthatod, hogy rendszeres támogatója legyél a Budapest Pride munkájának. A megfelelő felületen (ld. alább) csupán meg kell adnod a Szivárvány Misszió Alapítvány, (a Budapest Pride szervezője) adatait, valamint azt, hogy milyen rendszerességgel szeretnéd 1000/2000/5000 Ft-tal, vagy bármilyen összeggel támogatni programjainkat.

FONTOS: az első adományozásodkor írj egy emailt a neveddel az info@budapestpride.hu címre, hogy rendszeres támogatás esetén a hatodik hónap után felvehessünk a tagok közé, és elérhetőséged segítségével kaphasd a hírlevelünk/meghívókat!

A baráti kör tagjának számít, aki egy évben legalább 15 ezer forinttal, vagy legalább fél éven át havi állandó adománnyal támogatja munkánkat.

A Szivárvány Misszió Alapítvány bankszámlaszáma:

Szivárvány Misszió Alapítvány
OTP Nyrt. 11713005-20375733
Bank neve: OTP Bank Nyrt.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN: HU31117130052037573300000000

rendszeresség: havonta
összeg: 1000/2000/5000 Ft

Támogasd munkánkat adód 1%-ával

Természetesen lehetőség van a Budapest Pride munkájának támogatására akkor is, ha nem áll módodban rendszeres összeggel támogatni programjainkat, vagy esetleg más módon szeretnél hozzájárulni a szervezet sikeréhez. Ezekről bővebben olvashatsz honlapunkon.

Technikai tudnivalók