Szombaton Budapest Pride Felvonulás!

Idén is várunk mindenkit a Budapest Pride Felvonulásra, amelyet július 5-én, szombat délután tartunk. A gyülekezés 15 órakor kezdődik a Kossuth Lajos tér és az Alkotmány utca találkozásánál, a felvonulás 16 órakor indul! Több ezren fogunk zenével, zászlókkal, kamionokkal és lufikkal végigsétálni Budapest belvárosának utcáin, miközben a sokszínűséget és a szolidaritást ünnepeljük. Bízunk abban, hogy nemcsak az útvonal, de az idei felvonulás is fordulatot hoz és minden eddiginél többen csatlakoztok hozzánk! Nézd meg idei felvonulásvideónkat és csatlakozz hozzánk szombaton!

Budapest Pride 365: most és mindennap. Idei mottónkkal arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereket érő jogegyenlőtlenség és diszkrimináció mindennap és az ország minden szegletében negatív hatással van az LMBTQ emberek és szeretteik életére. Teremtsünk együtt egy olyan társadalmat hazánkban, amelyben nincs helye semmiféle nőgyűlölő, rasszista, homofób és transzfób megnyilvánulásnak.

Magyarországon a demokrácia és a civil mozgalmak szisztematikus leépítése zajlik. A nacionalista retorika, a demagóg vallásosság, a tekintélyelvűség és a határtalan gátlástalanság mára a politikai élet meghatározó jellemzőivé váltak. Ilyen időkben még inkább felértékelődik az egymásért való kiállás jelentősége. Gyere el a Pride-ra, ha fontosnak tartod a civil szervezetek munkáját, a kisebbségi és hátrányos helyzetű csoportok jog- és esélyegyenlőségéért folytatott küzdelmet! Ha nem tűröd az önkényuralmi módszereket és a demokratikus erők lebontására tett kísérletet!

Gyere el a Pride-ra, ha szeretnéd megérezni vagy éppen újra átélni, hogy milyen egy felszabadult, jókedvű, büszke tömeg részének lenni. A valahová tartozás érzése, a közös értékekbe vetett hit, a felvonulásban rejlő lendület olyan erőt ad, amit az év 365 napjára elraktározhatsz, s amelyhez mindig visszatérhetsz, ha nehezebb élethelyzettel találod szembe magad.

FIGYELEM! A felvonulással kapcsolatos praktikus, folyamatosan frissülő információkért figyeld Facebook oldalunkat vagy látogass el honlapunkra.