Szabadegyetem az egyenlő házasságról

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány idén januárban elindított egy kérdőívet az LMBTQ közösségben, “Budapest Pride felmérés az LMBTQ emberek magyarországi társadalmi és jogi-politikai helyzetéről 2016-ban” címmel. A kérdőív eddigi feldolgozásából az látható, hogy a válaszadók többsége legnagyobb problémaként azt nevezte meg, hogy a házasság intézménye nem nyitott az azonos nemű párok számára.
2016. október 21. és 23. között ezért szabadegyetemet szervezünk, melyen a házasság intézményéről, pro és kontra érvekről, egyéb polgárjogi mozgalmakról tudhatsz meg többet. Célunk, hogy olyan ismereteket adjunk át a program résztvevőinek, mely az egyenlő házasságért tenni akarók számára hasznos alapot ad.

Jelentkezz, ha:

- helyi LMBTQ közösségedben aktív szerepet vállalsz vagy szeretnél vállalni

- szeretnél többet megtudni, és tenni az LMBTQ emberek társadalmi és jogegyenlőségéért Magyarországon

Jelentkezés

2016. október. 09. éjfélig várjuk jelentkezésedet a Budapest Pride szabadegyetemére a következő űrlapon: https://goo.gl/forms/Yh8Tj52363qYQbyi1 

A szabadegyetemen való részvétel ingyenes, de csak korlátozott számú résztvevőnek tudunk helyet biztosítani. A jelentkezés elbírálása során fontos szempont a jelentkezési űrlap motivációs rubrikája és a minél szélesebb résztvevői kör bevonása.

Utazás- és szállástámogatás

Vidéki jelentkezőknek utazási és szállási támogatást biztosítunk. Kérjük, ezt az igényedet a jelentkezési lapon jelezd. A támogatás a Budapest határain belüli közlekedésre nem terjed ki.
A szabadegyetem ideje alatt a résztvevőknek ebédet biztosítunk.

Ha teheted, járulj hozzá egy vagy több fő részvételének költségeihez. Egy fő támogatása 7000 forint. Támogatásod “Szabadegyetem 2016 támogatás” közleménnyel a 11713005-20375733 bankszámlaszámra várjuk.

A szabadegyetem részletes programját október elején tesszük közzé. További információt a karlik.cintia@budapestpride.hu címen kérhetsz.

Várjuk jelentkezésedet!

További infó: https://www.facebook.com/events/1765647750377717/