Meleg és leszbikus párok buzdítanak választási részvételre óriásplakátokon

Szevasztok! Szavaztok? címmel indított kampányt a Magyar LMBT Szövetség a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek választási részvételének növelése érdekében. A köztéri plakátok és online filmek mellett a különböző pártok és politikusok LMBT emberekkel kapcsolatos tevékenységét bemutató honlap is készült.

„Alapvető jelentőségű, hogy az LMBT emberek megértsék, milyen nagy a választásokon való részvétel tétje” – közölte Dombos Tamás, a Magyar LMBT Szövetség ügyvivője, a választási projekt koordinátora. „Meg kell mutatnunk a politikusoknak, hogy mi is fontos választói réteg vagyunk, nem lehet velünk bármit megtenni.”

„Az azonos nemű párokat bemutató óriásplakátokkal ugyanakkor az is célunk volt, hogy hozzájáruljunk az LMBT közösség láthatóságához” – tette hozzá Nagy Szilvia kampánykoordinátor. „Szokjanak hozzá az emberek, hogy mi is részei vagyunk a sokszínű magyar társadalomnak.”

">https://www.youtube.com/watch?v=cJJ4fgvQLmY::my_normal]

A kampányt egy információs honlap egészíti ki, ahol a szavazással kapcsolatos tudnivalók mellett feldolgozták a rendszerváltás óta eltelt időszak közel 50, az LMBT emberek szempontjából jelentős jogszabály elfogadásának körülményeit, bemutatva: kormányra kerülve mit tettek az egyes pártok az LMBT emberekért. A honlapon található több mint száz politikusi idézet is segíti az érintetteket, hogy tisztán lássák, mely politikai erők hogyan gondolkodnak az őket érintő kérdésekről. A honlap elérhető: www.szavaztok.hu

Meleg és leszbikus párok buzdítanak választási részvételre óriásplakátokon
Meleg és leszbikus párok buzdítanak választási részvételre óriásplakátokon