Kérdőív - roma, első/második generációs migráns és fogyatékosággal élő LMBTQ emberekről

Új közösségszervező projektet indítottunk, hogy megismerkedjünk a roma, az első/második generációs migráns és a fogyatékossággal élő LMBTQ közösségek tagjaival, helyzetükkel, és közösen kampányokat dolgozzunk ki egy-egy őket érintő ügy mentén.

Te is segíthetsz!

Amennyiben te is érintett vagy, töltsd ki rövid kérdőívünket, hogy a válaszaid mentén egy eredményesebb projektbe vághassunk bele. Ha szívesen dolgoznál velünk a téged is érintő problémák láthatóvá tételén és felszámolásán is, a kérdőív végén örömmel vesszük jelentkezésedet.

A kérdőívet itt találod: https://goo.gl/RGbIcA

Ha nem tartozol egy fentebb megnevezett közösséghez sem, de fontosnak tartod a céljainkat, kérünk oszd meg a felhívást és továbbítsd a linket azoknak az ismerőseidnek, akik érintettek lehetnek!

Hogy miért?

Hiszünk abban, hogy fontos feltárni, látni és láttatni a roma, az első/második generációs migráns és a fogyatékosággal élő LMBTQ személyeket foglalkozató legfontosabb ügyeket. Fontos felhívni a figyelmet a társadalmi egyenlőtlenségek több dimenziós voltára és az ehhez kapcsolódó társadalmi berögződésekre: gyakran sablonszerűen, az identitás különböző tengelyei alapján kategorizálunk, bélyegzünk meg és hagyunk figyelmen kívül embereket és problémákat, anélkül, hogy először megismernénk őket. A másik oldalról, szeretnénk az érintett csoportok tagjait segíteni abban, hogy megismerjék és megtapasztalják a közösségi erő és fellépés lehetőségeit.

Hogy hogyan?

A 2015 szeptemberétől 2016 májusáig tartó projekt első fázisaként online kérdőívünk és mélyinterjúk segítségével szeretnénk kapcsolatba lépni az érintett közösségek tagjaival, hogy aztán tavasszal három kisebb, nyitott projektközösség alakulhasson, melyek egy-egy általuk választott ügy mentén izgalmas, hatékony, szélesebb társadalmi közeget célzó kampányokat alakítanak ki.

A projekt az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.