Jelentkezz menetkísérőnek!

Miért gyere menetkísérőnek?

Legfőképp azért, mert így nem csak részvételeddel tudod támogatni az LMBTQ törekvéseket, de menetkísérőként hozzájárulhatsz, hogy mindenki egy jó hangulatú, olajozottan zajló rendezvényen vehessen részt. Egyszerre vehetsz részt egy jó buliban, lehetsz tagja a hozzád hasonló önkéntesekből álló hangulatos közösségnek, és lehetsz azon emberek egyike, akik lehetővé teszik, hogy az egész rendezvény megvalósuljon.

Mi a menetkísérők feladata?

Idén terveink (reményeink) szerint 10-20 fős csoportokban 150 menetkísérő vesz részt majd a felvonuláson. Mi végezzük a gyülekezésnél a beléptetést, köszöntve az érkezőket és figyelve rá, hogy velünk ellenszenvező emberek ne jöjjenek be. Mi kísérjük végig a menetet, gondoskodva róla, hogy egyenletes tempóban, baleset- és konliktusmentesen tudjunk haladni. Megérkezés után, a piknik alatt pedig mi tájékoztatjuk az embereket arról, hogy mikor merre biztonságos a távozás. És persze folyamatosan próbálunk segíteni, bárkinek kérdése van a programmal, elhagyott táskával, vagy bármi hasonlóval. A csoportokat egy-egy koordinátor irányítja majd, aki fel lesz készülve arra, hogy milyen helyzetben mi a teendő, de erről minden menetkísérő is részletes tájékoztatást kap írásban is, valamint a felvonulás előtti estén tartott eligazító találkozón is mindent alaposan átbeszélünk.

Mi nem a menetkísérők feladata?

Nem vagyunk securitysek. A rendezvény védelme a rendőrség feladata, akik idén is nagy erővel (kordonok, egyenruhások, civil ruhások) lesznek jelen. Ha bármilyen fenyegetés felmerül, azt ők azonnal reagálnak, mint ahogy ha beléptetésnél valaki ellenségesen lépne fel, kérésünkre azt is kezelik. Mi hostessek leszünk, a szó legjobb értelmében: nekünk normál esetben, és konfliktus esetén is arra kell figyelnünk, hogy a résztvevők minél jobban érezzék magukat, az esemény minél olajozottabban haladjon.

Milyen az ideális menetkísérő?

  1. Mint te. Komolyan: ha ezt olvasod, akkor érdekel a dolog, és ez a legfontosabb.
  2. Kedves és együttműködő. A feladatunk 99%-a az lesz, hogy kedvesek és együttműködőek legyünk.
  3. Ráér július 4-én 18:30-21:30-ig a kötelező eligazító találkozóra, ahol mindent részletesen átbeszélünk, és ráér július 5-én 12:00-21:00-ig, hiszen mi már a rendezvény előtt jóval kint kell legyünk, és az utolsó ember után tudunk távozni.

Itt tudsz jelentkezni

Ha mindez felkeltette az érdeklődésed, szívesen segítenél, ennek az űrlapnak a kitöltésével tudsz jelentkezni. Ne felejtsd el a “Miben segítenél szívesen?” résznél megjelölni a menetkísérést, de ha a fesztivál során másban is segítenél, természetesen azt is jelezd. Ha pedig már jelentkeztél valamilyen önkéntesnek, de most menetkísérni is jönnél, akkor csak töltsd ki újra az űrlapot. Hamarosan meg fog keresni az egyik csoportkoordinátorunk és meg tudjátok beszélni a részleteket.

Ha további kérdésed van

Keresd Kopiás Attila Steve-et, a menetkísérők koordinátorát az attila.steve.kopias@gmail.com címen.