Európa jövője nem lehet a gyűlöleté! - Nyílt levél Magyarország parlamenti pártjainak

A Szivárvány Misszió Alapítvány is csatlakozott azon aláírók sorához, akik a magyarországi parlementi pártokat arra szólítják fel, határolódjanak el a héten Budapesten rendezendő fajvédő konferenciától.

A Budapest Pride szervezőiként hisszük, hogy épp olyan fontos kiállnunk a rasszizmus ellen, mint a homofóbia, a transzfóbia vagy a nőgyűlölet ellen. Szeretnénk felhívni a figyelmet szevezetünk egyik alapértéke, a szolidaritás fontosságára. Meggyőződésünk, hogy ahol bármilyen kirekesztés megvalósul, nem csak az érintett csoport, de az egész társadalom szabadsága és jogai sérülnek.

2014. október 3. és 5. között Budapesten „The National Policy Institute” nevű amerikai szervezet orosz és magyar meghívottakkal „Európa Jövője” címmel konferenciát szervez.

Az NPI egy, a fehér faj felsőbbrendűségét nyíltan hirdető, a fajelmélet mellett kiálló és a fajvédelmet szorgalmazó szervezet. Az NPI nem titkolt célja, hogy „megváltoztassa a világot”. Az a világ, amiben a fajvédők hisznek az izmusok, fóbiák és gyűlöletek világa. Ezek mind - a rasszizmus-szexizmus-antiszemitizmus-homofóbia-nőgyűlölet-cigánygyűlölet - egy tőről fakadnak. Magyarország demokratikusan gondolkodó közössége nevében tiltakozunk a fajvédők budapesti konferenciája ellen!

Arra kérjük Magyarország parlamenti pártjait, hogy nyilvánosan határolódjanak el azoktól a gyűlöletkeltésre alkalmas eszméktől, amelyek megünneplésére a rendezők készülnek, ezért nyílt levelet intézünk hozzájuk.

A nyílt levél teljes szövegét http://artemisszio.blog.hu/ oldalon megtalájátok.

Európa jövője nem lehet a gyűlöleté! Magyarország demokratikusan gondolkodó közössége nevében tiltakozunk a fajvédők budapesti konferenciája ellen!

Az eseményről és a kampányról http://artemisszio.blog.hu oldalon és az Artemisszió Alapítvány facebook oldalán tájékozódhattok. Ugyanitt frissítjük majd rendszeresen az újabb aláírók listáját.