Budapest Pride workshop felhívás!

Fotó: Dörgő Zsuzsi

Okosíts, érzékenyíts, alkoss!

Tele vagy gondolatokkal, amit megosztanál? Szakértője vagy egy területnek, ami szerinted rengeteg leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) embert is érint? Kérdéseid vannak és azt reméled, közösen választ találhatunk? Játszva, alkotva, beszélgetve? Ha igen, akkor szerintünk a Budapest Pride fesztiválon a helyed!

Csak úgy, mint az eddigi fesztiválokon, 2015-ben is gazdag, sokszínű beszélgetésekkel, közösségi eseményekkel szeretnénk megtölteni a fesztivál programját. Idén július 6-10. között, hétfőtől péntekig, két budapesti helyszínen tartjuk majd a workshopokat.

Pályázz, hogy a számodra fontos témák jelenhessenek meg a fesztiválon!

A pályázatnak (max. 1 oldal) tartalmaznia kell a következőket:

●         a workshop témája, szerkezete, céljai
●         rövid leírás a workshopot vezető személyről és/vagy szervezetről
●         workshop időtartama (1–3 óra)
●         technikai igények
●         workshop nyelve
●         vidéki workshop tartóknak utazási költség/igény szállásra Budapesten

A fesztivál idei mottója: „Budapest Pride: 20 esztendőnk hatalom!” Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az elnyomást megélő társadalmi csoportokban, köztük a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösségben mekkora erő van! A fesztivál teljes programja, így a workshopok és beszélgetések is ezt az üzenetet hívatottak körüljárni. Erről részletesebben olvashattok itt. Kérünk titeket, hogy pályázáskor ezt is tartsátok szem előtt.

Terveink szerint összesen kb. 15 workshop kerül majd be a fesztivál programjába, és célunk, hogy ezek a beszélgetések minél interaktívabbak, inklúzívabbak legyenek és minél kötetlenebb hangulatban teljenek.

A pályázatok leadási határideje: 2015. május 22. péntek. A beérkező anyagokról ezután egy héten belül visszajelzést adunk.

A pályázatokat a workshop@budapestpride.hu e-mail címre várjuk!

FONTOS!
A kiválasztott pályázókkal egy második körben személyes beszélgetésre kerítünk sort, amelyben visszajelzést adunk a workshop koncepciójáról és lehetőség lesz bármilyen felmerülő kérdés tisztázására még a program véglegesítése előtt.