Hírek

fesztivál

Ma Magyarországon a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek nem élhetnek szabadon.

Nemzetközi Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Ellenes Világnap IDAHOT Orbán Viktor Fidesz

Készítettünk egy gyűjtést az utóbbi egy év homofób, transzfób és bifób megnyilvánulásokról a közéletben, íme a lista!

Április 21-én reggel érkeztünk meg Miskolcra, hogy Pécs és Szeged után itt is találkozhassunk egy közösségi fesztivál tréning keretei közt a helyi aktivistákkal.

fesztivál

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így jogosult adó 1%-os felajánlásokat fogadni. Támogasd munkánkat!

Adószámunk: 18174803-1-41

Gyere csapattal az idei felvonulásra! A 23. Budapest Pride Felvonuláson szeretnénk újra lehetőséget biztosítani különböző társadalmi csoportok, szerveződések, foglalkozások, városok, stb.

Ha járművet szeretnél indítani a felvonuláson, akkor jelentkezz az alábbi űrlapon május 31-ig!

Március 24-én és 25-én egy eseménydús hétvégét töltöttünk Szegeden, a Szegedi LMBT Közösségért Csoport és a Cifra LMBTQ Közösség Kecskemét aktivistáival.

Mivel az LMBTQ emberek életében fokozottabban jelen van a titkolózás, az önelfogadás hosszú folyamata, és a többségi társadalom, valamint a közvetlen környezet elvárásai, e közösség tagjait súlyosabban érintik az egyes szenvedélybetegségek, pszichés betegségek, és önbántó tendenciák. Ezen kívül fontos kiemelnünk azt a tényt, hogy minden évben 250-300 új HIV fertőzöttet regisztrálnak Magyarországon, ezért lényeges, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a szűrésre, a megelőzésre, és a tájékoztatásra.

Várunk szeretettel az Aurórában március 26-án, hétfőn 19 órától a nagyteremben a Transznemű Láthatóság Napja alkalmából rendezett Transz Alkotói Kiállításunk megnyitójára!

Amatőr transznemű alkotók kiállítása

Kedves Transz Alkotók! Közeleg a Transznemű Láthatóság Napja (03.31.), melynek alkalmából transz emberek alkotásaiból szervezünk kiállítást az Aurórában.

Március 2-án érkeztünk meg Pécsre, ahol a Wannabe kávézóban két napot töltöttünk a PeMel aktivistáival.

Alábbi közleményünkben a Kiss Noémi beszédének lemondását követően kialakult félreértéseket szeretnénk tisztázni.

A Magyar LMBT Szövetség a Háttér Társasággal, a Szimpozion Egyesülettel és a Szivárvány Misszió Alapítvánnyal együttműködésben Itt vagyunk! Az LMBTQI emberek magyarországi társadalmi elfogadásának növelése közösségi megerősítés és szemléletformálás útján címmel valósít meg közös projektet 2018. január 1. és 2019. december 31. között. 

Neked mi az álmod? Kikkel osztod meg? Tennél érte közösen? Július 7-én mutassuk meg, hogy bármilyen akadályok állnak előttünk, nem adjuk fel.

melegfelvonulás, budapest pride, gay friendly, lgbtq friendly, lmbtq barát, szórakozóhely, pink marketing, meleg helyek

Kávézók, éttermek, klubok, butikok! Szépségszalonok, edzőtermek, ügyvédi irodák, kisállatkereskedések! Számítástechnikai szaküzletek, nyomdák, fodrászatok, sportboltok! Tanácsadó cégek, reklámügynökségek, szerkesztőségek, zöldség-gyümölcs kereskedések! Csatlakozzatok!

Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged után szeretnéd, ha a te városodba is ellátogatnánk? Jelentkezz!

budapest pride 2018 melegfelvonulás fesztivál programbeküldés open call
fesztivál

Beküldési határidő: 2018. február 28. Ahhoz, hogy a Fesztivál idén is fantasztikus legyen (akárcsak a korábbi években), elengedhetetlen lesz a közös erő, tudás és munka megosztása, hogy még több programot és eseményt szervezzünk, még több emberhez jussunk el! Célunk az, hogy tovább erősítsük, sőt, egy hatalmas löketet adjunk a Fesztivál alulról szerveződő, közösségépítő, és közösségformáló erejének.

fesztivál

▲Vonulj át az év legnagyobb LMBTQ bulijára! ▲ Zárd a felvonulást egy felszabadult és megállíthatatlan tömeggel a Budapest Parkban.

fesztivál

Szerveznél egy Felvonulást? Még sosem szerveztél programot a Pride-ra, és nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Már szervetél programot, de voltak területek, amik nehézséget okoztak?

Jól jönne egy kontaktlista, tanácsadás, képzés, online tudástár, több önkéntes, vagy személyes konzultáció? Szívesen megtanulnád, hogy mi hogyan szoktunk felvonulást szervezni? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és modd el, hogy mire lenne szükséged a programod/programjaid megszervezéséhez!

#azénüzenetem karácsonyi kampány budapest pride

Üzenj Te is, adj reményt!