Alternatívák – a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál válogatott filmjei

Három este, három téma, 18 válogatott rövid-, alternatív- és dokumentumfilm, meg persze, ha van kedved, egy ital is... a Hátsó Kapuban (Budapest, VII. Dohány u. 13.)!

Az október 28-án bemutatott Életutak az Államoktól Németországon át Ausztráliáig vezetnek. A hétfő esti műsor öt dokumentumfilmjében vérbeli feministák, meleg sportolók, az egykori NDK meleg és leszbikus arcai, valamint egy extravagáns, igazi Starlady kalauzolnak, hogy a társadalom legkülönbözőbb szféráiba hatolva megmosolyogtassanak, elgondolkoztassanak szabadságjogainkról, a politikai rendszerekről és megkérdőjelezzék poros párkapcsolati modelljeinket.

Minden változik - mindenki tudja, Herakleitosz óta már elcsépelt közhely is. A november 1-én bemutatásra kerülő hat film rendezői mégis tudnak valami izgalmasat mutatni! Legyen szó a transzneműségről, a coming out-ról vagy egy szakítás utáni kirohanásról. Így tehát pénteken kora este a személyes, önmagunkkal és másokkal való súrlódásainkból eredő Átalakulások különböző aspektusait járjuk körbe. A változásokat, melyek elemi bizonytalanságokat szülnek, pillanatnyi lehetőségeket teremtenek, szerelmeket lobbantanak lángra és zúznak szét, s nem ritkán felülírják múltbéli tapasztalatainkat is, Izraelben, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban – és Magyaroszágon egyaránt.

Érintések. November 3-án végre a szexualitásé a főszerep! A belga, lengyel, amerikai és magyar rendezők filmjei megszokott vagy korábban talán soha nem tapasztalt érzéki helyzetekbe vonnak be minket, hogy a boldogságon túl megmutassák a testet válságba sodró szakítások, az egyéjszakás kalandok és a bérelt escortok világát, valamint az AIDS-szel való együttélés paradox, sötét és ragyogóan napos oldalát is. S hogy mi történik egy eltévedt spermiummal? Vasárnap minden kiderül!

A programok 17:00-kor kezdődnek, körülbelül 20:00-20:30-ig tartanak, közte egy szünettel. Csatlakozni bármikor lehet, ugyanakkor a program az egész napi kínálattal teljes.

A filmek megtekintése ingyenes, az ajánlott adomány összege 500 Ft.