Csakis összefogva küzdhetünk a kirekesztés ellen - Nemzetközi Roma Nap

Ma, április 8-án tartják világszerte a Nemzetközi Roma Napot. A Budapest Pride szervezőiként mi is fontosnak tartjuk, hogy e nap alkalmából ünnepeljünk és erre buzdítsunk másokat is.

Hisszük, hogy egy ideális világban a társadalom alapvető értéknek tartja a sokszínűséget, és elítéli a diszkrimináció minden formáját. Emiatt tartjuk aggasztónak, hogy ma Magyarországon megerősödhetnek és a parlamentben működhetnek olyan szélsőséges nézeteket valló pártok, amelyek rasszista, homofób és transzfób megnyilvánulásaikkal és politikájukkal szítják, erősítik az elnyomást, a társadalmi szegregációt.

Szervezetként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy láthatóságot adjunk a magyarországi roma LMBTQ emberek tapasztalatainak, hangot adjunk az őket érő elnyomásnak. Az elmúlt években hangsúlyt fektettünk arra, hogy programjainkon és videó-, ill. fotókampányainkban megjelenést és teret adjunk azon csoportoknak, amelyeket egyszerre ér kirekesztés szexuális orientációjuk és/vagy nemi identitásuk és etnikai hovatartozásuk miatt.

Csatlakozzatok Ti is a mai nap programjaihoz! Álljunk ki, ünnepeljünk és legyünk büszkék egymásra!

http://www.romapage.hu/article296-Aprilis-8-Nemzetkozi-Roma-Nap

Csakis összefogva küzdhetünk a kirekesztés ellen - Nemzetközi Roma Nap
Nemzetközi Roma Nap - Budapest Pride
Nemzetközi Roma Nap - Budapest Pride 2014